Young CMI Essay Competition: Limitation of liability clauses in maritime contracts – do they bind the court?

Publisert den 28.04.2013 i News in English, Nyheter

UPDATE: Ida Aasgaard Røsand wins Young CMI essay competition

Courts may in various circumstances revise or set aside contract clauses which limit the parties’ liabilities towards each other. Such contractual clauses include liability caps, limitation to direct damages, knock-for-knock clauses, liquidated damages and limitation of available remedies.

Young CMI Norway, in cooperation with our generous sponsors, invite lawyers, jurists and law students to submit an analysis of the circumstances in which courts may revise or set aside such clauses in Norwegian, Swedish or Danish law. The essay shall not exceed 5000 words and shall include examples from industry template contracts and/or practice within the maritime sector.

The winner will receive a prize of NOK 35 000 and have his/her article published in the journal MarIus (provided that it is eligible for the grade A).

Entries must be submitted no later than 25 October 2013.

All details of the competition and how to submit your entry here: Young CMI Essay Competition 2013